DGI bliver en del af det kommende Nordkraft

I 2010 indvies Nordkraft i Aalborg som et kraftcenter for kultur- og fritidsaktiviteter. I det indgår et DGI-hus på 3.500-4.000 kvadratmeter.

Bedre idrætsfaciliteter
Målet med det er at give borgerne bedre idrætsfaciliteter i form af fleksible muligheder for motion på tidspunkter, der passer den enkelte borger.

Aftaler med Aalborg og Herning
DGI øger sin indsats for at styrke almindelige danskeres mulighed for at dyrke idræt og motion ved at indgå aftaler med Aalborg Kommune og Herning Kommune om etablering af nye idrætshuse midt i to hovedbyer.

Fokus på bredden
- De to aftaler er bevis på, at DGI i samarbejde med de to kommuner og de lokale idrætsforeninger satser på store projekter, som har fokus på bredden og det almindelige menneskes idrætsdeltagelse i centralt placerede faciliteter, siger Søren Møller, landsformand for DGI og formand i den selvejende institution DGI-huse & haller.

Synergieffekt
Han tilføjer, at placeringen samtidig vil skabe en synergieffekt ved at forene interesserne hos såvel idrætslivet som erhvervs- og kulturlivet.

DGI-hus
- Den tid er forbi, da man bygger store idrætsfaciliteter ude på en pløjemark. Det ser vi med den succés, som DGI-huset i Århus og DGI-byen i København har fået med sine tilgængelige faciliteter. Det skaber liv at forene de tre begreber udfordring, sundhed og fællesskab under samme tag, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland