DGI håber på dispensation til løb gennem Limfjordstunnellen

Den principafgørelse transportminister Ole Birk Olesen (LA) har taget om at det skal være forbudt med motionsløb på motorveje, kan få konsekvenser for Aalborg Halvmarathon.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har taget en beslutning, der har delt vandene. En principbeslutning om, at det ikke skal være muligt at afholde motionsløb på motorvejsstrækninger, der skaber store gener for trafikken lukker umiddelbart to motionsløb og storbælt. Men det kan få konsekvenser i Nordjylland også.

- Det kan det få, hvis man holder helt fast i den principbeslutning om man ikke må holde løb på motorvej. Men vi tror på dispensation, fortæller Jens Radmer, der er DGIs eventkonsulent på Aalborg Halvmarathon. 

Beslutningen er blev truffet af Ole Birk Olesen, fordi de trafikale gener ved løbene er for store. 

Jens Radmer tror dog på, at man i samarbejde med vejdirektoratet kan finde en løsning, så man kan få en dispensation til at lave et Aalborg Halvmarathon med en rute, der går igennem Limfjordstunnellen. 

- Det giver utroligt få gener for trafikken, så det ville være en fejl at fratage folk muligheden for en motionsoplevelse der, for det er jo tusindvis af mennesker. Så hvis man behandler vores ansøgning individuelt, så tror jeg stadig der er mulighed, fortæller Jens Radmer. 

Selvom Jens Radmer ikke ved, hvordan mulighederne for dispensation er, så kan nordjyderne og alle andre interesserede motionister regne med, at DGI lægger sig i selen for at få gennemført Aalborg Halvmarathon igen i 2018. 

- De kan regne med, at vi gør alt, hvad vi kan, for at vi kan holde Aalborg Halvmarathon, også med rute gennem Limfjordstunnellen.   


Seneste nyt

fra Nordjylland