DGI Huset Nordkraft leverer sit første overskud

DGI Huset Nordkraft kom ud af 2017 med et overskud på 200.000 kroner - det er første gang i husets historie, at der er sorte tal på bundlinjen.

200.000 kroner er ikke noget svimlende stort overskud, men for DGI Huset Nordkraft har det alligevel slået alle rekorder, viser regnskabet for 2017.

Det er netop blevet godkendt af den erhvervsdrivende fond bag DGI Huset Nordkraft.

- Resultatet er lidt bedre end det, vi budgetterede i starten af året. Men det er meget tilfredsstillende og et udtryk for, at bestyrelsen sammen med de mange engagerede medarbejdere har fulgt den forretningsplan, der blev vedtaget i 2012. Her besluttede vi målrettet at arbejde efter som minimum at få balance i økonomien med udgangen af 2017, siger fondens formand Henrik Thomsen. 

- Vi har været meget bevidste om, at 2017 var et år, hvor vi både skulle skabe balance og samtidig sikre et skifte på direktørposten. Carina Lund Husum afløste i oktober Troels Knudsen på direktørposten, og hun har således fået en rigtig god start og har samtidig en væsentlig andel i resultatet, da hun forud var daglig leder af huset. Vi er ikke sat i verden for at skabe overskud til udlodning, men vi skal hele tiden gå efter at skabe den balance i økonomien, der samtidig kan sikre en god udvikling i husets aktiviteter, uddyber Henrik Thomsen.

Fleksibel motion hitter

DGI Huset Nordkraft direktør Carina Lind Husum noterer også med tilfredshed resultatet.

- Omsætningen på de fleksible motionstilbud er væsentligt bedre en budgetteret. Selvom vi budgetterede med en stigning på 17 procent i forhold til 2016, er vi lykkedes med at skabe et endnu bedre resultat. Vi ved, at konkurrencen er hård på dette marked, men vi har hele tiden fokus på at udvikle vores mange forskellige tilbud og produkter. Og det er lykkedes, siger Carina Lind Husum. 

- Det er også glædeligt, at de sundhedsfremmende tiltag, som er udviklet i samarbejde med Aalborg Kommune er blevet godt modtaget og flittigt brugt.  Den Grønne Cafe har i 2017 leveret en overskud på 58.000 kroner. Erfaringen viser, at satsningen i fremtiden vil ligge på øget salg af forplejning til møder og konferencer, samt udlejning af lokaler hertil. Og vi kan konstatere, at vi er ved at være godt med i konkurrencen med de andre udbydere af møder og konferencer, fordi vi tilbyder et særligt produkt, tilføjer DGI Huset Nordkrafts direktør.

Nye investeringer

Overskuddet vil i løbet af 2018 blive brugt på at investere i nyt udstyr til DGI Huset Nordkraft. Der skal blandt nyt udstyr til de fleksible motionstilbud, og hen over sommeren vil husets køkkenfaciliteter få et løft.

- Vi forventer at der i 2018 vil være fortsat vækst på området: fleksible motionstilbud, samt leje af møde lokaler og idrætshaller og sale, samt forplejning. Og det er et udtryk for både realisme og optimisme, at tror på endnu et overskud i 2018, siger Carina Lind Husum.

- Vi hviler ikke på laurbærrene, for vi ved, at vi hele tiden skal yde det bedste og være på forkant. Men årsresultatet er et godt afsæt til et fortsat stort engagement og gåpåmod hos vores meget engagerede medarbejder, der er en væsentlig del af resultatet, lyder det fra direktøren i DGI Huset Nordkraft.


Seneste nyt

fra Nordjylland