DHF siger farvel til Pytlicks højre hånd

Dansk Håndbold Forbund (DHF) vil finde en ny assistenttræner til håndboldlandsholdet i stedet for nordjyske Kim Jensen.

Kim Jensen har været ansat som assistenttræner for det kvindelige danske håndboldlandshold i over 15 år. Men det er snart et overstået kapitel.

Dansk Håndbold Forbund (DHF) ønsker ikke at forlænge kontrakten med Kim Jensen, når aftalen udløber med udgangen af 2012, bekræfter DHF's generalsekretær, Morten Stig Christensen.

- Det er vigtigt for Jan at få nye kalorier ind og nogle nye folk at sparre med, og det synes jeg ikke, at der er noget odiøst i. Vi har haft ufattelig stor glæde af Kim i over et årti, og nu skal der nogle nye ting til, siger Morten Stig Christensen til Jyllands-Posten.

Hvad enten kvindelandstræneren i håndbold har heddet Ulrik Wilbek, Brian Lyngholm eller Jan Pytlick, så har de haft Kim Jensen som højre hånd.

Jan Pytlick har under den igangværende VM-slutrunde i Brasilien forlænget sin kontrakt frem til udgangen af 2015, men Kim Jensen må derimod se langt efter en forlængelse.

Kim Jensen kunne fejre 15 års jubilæum som assistent for håndboldkvinderne præcis dagen efter, at han rundede 50 år den 24. oktober i år.

Han har altid befundet sig godt i rollen som andenviolin. Da Jan Pytlick i første omgang stoppede som landstræner i 2005, sagde Kim Jensen nej tak til at overtage hovedansvaret for holdet.

Han vil meget hellere kombinere assistenttjansen med jobbet som underviser på Aalborg Sportshøjskole.

Kim Jensens sidste opgave bliver næste års OL-slutrunde i London, hvis Danmark kvalificerer sig til turneringen.

Kim Jensen har blandt andet været med til at vinde OL-guld i både 2000 og 2004.

Det er endnu uvist, hvem den kommende assistenttræner bliver, men ifølge Morten Stig Christensen har han og Jan Pytlick nogle idéer, som de skal drøfte efter slutrunden.


Seneste nyt

fra Nordjylland