Diabetesforeningen: Mange har diabetes uden at vide det

Mandag afholdes verdens diabetes dag i Nordkraft. Her har nordjyderne mulighed for at blive klogere på en sygdom, som mange har uden at vide det, lyder det fra Diabetesforeningen.

200.000 danskere har type 2-diabetes uden at vide det, og op imod 750.000 har forstadier til sygdommen. På Verdens Diabetes Dag mandag har nordjyderne mulighed for at få testet deres risiko for at have type 2-diabetes.

Diabetesforeningens lokalforening i Aalborg og Sundhedscenter Aalborg inviterer nemlig til et arrangement om diabetes i Kedelhallen i Nordkraft.

- Alt for få danskere kender deres diabetesrisiko og symptomerne på type 2-diabetes. Det er alvorligt, for uden behandling er det livsfarlig. Derfor bør alle kende deres diabetesrisiko, siger Diabetesforeningens administrerende direktør, Henrik Nedergaard.

Type 2-diabetes udvikler sig typisk langsomt, og man kan derfor ikke mærke sygdommen komme. Jo længere tid, man har gået med en ubehandlet diabetes, jo større er risikoen for at få alvorlige følgesygdomme som eksempelvis blodpropper, blindhed og nyresvigt.

Antallet af personer med diabetes er fordoblet på ti år, og tallet stiger fortsat, lyder det fra Diabetesforeningen. 

Type 2-diabetes 

  • 288.000 danskere ved, at de har type 2-diabetes
  • 200.000 danskere ved endnu ikke, at de har type 2-diabetes
  • 750.000 danskere skønnes at have forstadie til type 2-diabetes

 


Seneste nyt

fra Nordjylland