Direkte sending: Danmarks Indsamlingen bliver sendt fra Aalborg

Musikkens Hus bliver vært for stort velgørenhedsshow, der sendes direkte på tv. Aalborgs borgmester glæder sig over at være værtsby for arrangement, der gør en forskel internationalt

Rammerne for næste års store indsamlingsshow, Danmarks Indsamlingen, bliver nordjyske, nærmere bestemt Musikkens Hus i Aalborg.

Det er netop blevet offentliggjort i forbindelse med et pressemøde i Musikkens Hus. 

Det er lørdag den 2. februar 2019, der afholdes Danmarks Indsamling, og det sker for 13. år i træk. Det stort anlagte velgørenhedsshow sendes vanen tro live på DR1. Siden 2007 har danskerne hvert år i februar stået sammen om Danmarks Indsamling. I februar 2018 blev der indsamlet ikke mindre end 78.868.425 kroner til børn uden hjem, og herved rundede de samlede indsamlinger 1 milliard kroner.

 
 

- Det er med stor både begejstring og ydmyghed, at vi går ind i projektet. Danmarks Indsamling er et af de projekter, der betyder allermest for danskerne og ikke mindst for de mange mennesker, som får gavn af de indsamlede midler. Det er derfor det måske vigtigste TV-projekt, der er sendt fra Aalborg nogensinde, siger direktør i Musikkens Hus Lasse Rich Henningsen og fortsætter:

- Under overskriften ”Aalborg tænder lys for verdens piger” vil vi blandt andet iværksætte nogle lokale indsamlingsinitiativer ved at inddrage Aalborgs uddannelsesinstitutioner, foreninger, erhvervsliv mv., så vi når så godt et resultat som muligt til gavn for så mange modtagere som muligt.

Hele Aalborg Kommune kommer således til at spille en aktiv rolle, og borgmester Thomas Kastrup-Larsen er en af de mest ivrige fortalere for Aalborgs værtskab:

- Da jeg første gang blev præsenteret for muligheden for at være værtsby, var jeg meget begejstret. Vi står ubetinget bag projektet, og vi vil lægge os i selen for at være en god værtsby. Danmarks Indsamling har gennem årene hjulpet syv millioner mennesker i 41 lande, og her er virkelig en chance for at gøre en forskel – både for kommunen og den enkelte borger, siger han.

 
 

Danmarks Indsamling tiltrækker op mod ca. 1,5 million TV-seere fordelt henover aftenen, når DR1 sender direkte i ikke mindre end fem timer på selve dagen.

- Jeg kan allerede nu mærke en stor opbakning i hele regionen til at løfte Danmarks Indsamling 2019, der sætter fokus på verdens stille katastrofer, og jeg ser derfor frem til, at vi skal sende fra Musikkens Hus i Aalborg kl. 19 den 2. februar 2019, siger DRs redaktør for Danmarks Indsamling Anders Thomsen.  

Støtten er gennem årene gået til Danmarks 12 største humanitære organisationers indsats i Afrika, Asien og Latinamerika. I 2019 har Danmarks Indsamling fokus på de mange udsatte piger i verden, som har brug for hjælp til et mere værdigt liv.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland