Større budget og større drømme: Direktøren får travlt, mens guldholdet puster ud

Der bliver ikke tid til en ugelang guldfest for Aalborg Håndbolds direktør, Jan Larsen. Tårnhøje ambitioner mod europæiske tophold tvinger bagmanden i arbejdstøjet.

Guldfesten er ovre for Aalborg Håndbold.

Spillerne er på vej på velfortjent ferie, men for direktør Jan Larsen er der ikke tid til den slags.

- Det varer lige lidt endnu. Det er en fantastisk hektisk tid for os, faktisk. Folk tror jo altid, vi går på ferie nu, men der er rigtig mange aftaler, der skal lukkes med sponsorer, nye spillere, salg af sæsonkort og guldtrøjer. Vi skal udnytte den her medvind, så vi får travlt, siger Jan Larsen til TV2 Nord ovenpå flere dages fejring.

Forude venter en sæson, hvor Aalborg Håndbold igen skal op imod verdens bedste klubhold i Champions League-turneringen. Og i forhold til de fire tidligere deltagelser i Champions League, bliver der til den kommende sæson skruet mærkbart op for forventningerne.

En målsætning, Jan Larsen har gentaget flere gange efter den afgørende DM-finale – senest på rådhuset i en tale til spillerne.

- Vi vil udfordre de bedste hold i verden. Paris, Kiel, Flensborg, Veszprem. Tidligere har det været sådan, at det nærmere har været oplevelser. Det vil vi ikke nøjes med denne gang. Vi vil gå efter at gøre en forskel, lød det fra Jan Larsen, flankeret af Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, samt de to store pokaler.

Største budget i klubbens historie

Og det er ikke bare tomme ord. Aalborg-direktøren vil til den kommende sæson øge budgettet til spillere. Et spillerbudget, der i forvejen var det største i klubbens levetid.

- De penge, vi tjener, skal jo ikke i vores lommer. De skal blandt andet bruges til at sætte det bedst tænkelige hold på banen. Og det går heldigvis også godt med økonomien i Aalborg Håndbold, blandt andet takket være de mange tusind tilskuere, der bliver ved med at bakke op i Jutlander Bank Arena, siger Jan Larsen, der i en række sæsoner i træk har præsenteret et overskud på bundlinjen i Aalborg Håndbold.

Allerede nu står det klart, at den unge reservespiller Alexander Selmar og højrebacken Jesper Meinby skifter til norsk håndbold. Sidstnævnte bliver dog erstattet på særdeles kvalificeret vis af den tidligere landsholdsspiller Mads Christiansen, der fra tyske Magdeburg bliver hentet tilbage til den klub, han spillede for i 2008-2011.

Men der kan altså være mere på vej. For Champions League-programmet er slidsomt for en smal spillertrup – noget andre danske klubber før har lidt under.

- Det skal vi selvfølgelig have respekt for. Det er en hård omgang, men vi tror på, at vi har det, der skal til, for at nå langt. Vi så jo, at dem i de grønne trøjer (Skjern Håndbold, red.) var ret tæt på FinalFour (kvartfinaleexit i 2018), så hvis de kan nå så langt, så kan vi jo også. Vi har i hvert fald tænkt os at gå efter det, siger Jan Larsen.

Ifølge EHFs egen hjemmeside vil Aalborg Håndbold den 27.juni være en del af lodtrækningen til gruppespillet, hvor syv andre europæiske Champions League-hold bliver udvalgt til blandt andet at spille mod Aalborg Håndbold i Gigantium.

Herunder kan du se Jan Larsens tale til spillerne til guldfejringen på rådhuset i Aalborg.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland