Disney er rykket ind i julegudstjenesten

03:17

I 10 år har kirkegængerne i Sebber Klosterkirke fået en lille bid Disney til deres julegudstjeneste. I år er der igen glade tegnefilmssange juleaften, og organisten glæder sig til at servere dem endnu engang.

Foto: Johnni Isaksen

1 af 2

For mange, store som små, er Disneys Juleshow nok en helt fast del af juleaften. I Sebber Klosterkirke er det sågar blevet en fast del af julegudstjenesten.

Når Jesper Fårekylling synger "Når du ser et stjerneskud", musene syr Askepots kjole, og Snehvide danser med de syv dværge i Disneys juleshow, er det for alvor ved at være jul.

I Sebber Klosterkirke kan man få lidt af den velkendte Disneystemning  i en særlig orgeludgave. I år er det faktisk tiende år, organist Carsten Ullits Mortensen spiller sit særlige Disneysmedley. Det har han gjort hver juleaften, siden han blev ansat som organist i kirken.

- Hvis jeg skal være helt ærligt, så var min største bekymring ved at blive organist, at jeg ikke længere kunne se Disneys juleshow. Det har jeg altid fulgt med i både som barn og voksen. Så fik jeg ideen om at arrangere nogle af melodierne til orgel, og det gjorde jeg så. Heldigvis arbejder jeg sammen med folk her i kirken, som tog rigtig godt imod det, fortæller Carsten Ullits Mortensen.

Også kirkegængerne har taget godt imod julemedleyet, der nu indgår som en fast del af juletraditionen på lige fod med de klassiske julesalmer, oplæsning af juleevangeliet og præstens juleprædiken.

- Det er blevet lidt anderledes at spilled et. Første gang var det en overraskelse, men nu er det nærmere blevet en forventning og en tradition. Det er gledet ind i traditionen og blevet en del af den, fortæller Carsten Ullits Mortensen.

Han har lavet ændringer i sit medley et par gange i løbet af de ti år, men hvert år er det de genkendelige klassikere fra Disneys juleshow. For ham hænger de godt sammen med julens budskaber om glæde og kærlighed, og det kan man se på kirkegængerne.

- Man kan jo se, at ofte, når jeg spiller det, så står folk med deres børn på armen. De danser lidt med og er i det hele taget i godt humør, fortæller organisten.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord