Dispensation til markise i Skagen: To andre skal fjernes

Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune har tirsdag eftermiddag givet dispensation fra lokalplanen til ulovlig markise. To andre skal fjernes.

Foldens Hotel i Skagen satte for tre år siden en ny markise op på hotellets facade. Markisen giver hotellet mulighed for længere tid med udeservering og skærmer gæsterne fra vind og vejr.

- De kan jo godt lide at sidde herude med deres øl eller en cigaret. Vi vil jo gerne være ude så meget som muligt, og det er der bedre mulighed for, når vi kan overdække, fortalte ejer af Foldens Hotel, Gitte Nordmann mandag til TV2 Nord.

Men markisen er ifølge den gældende lokalplan ulovlig, og selvom den nu har været en del af hotellet i tre år, besluttede Frederikshavn Kommunes Plan- og Miljøudvalg alligevel at tage sagen om markisen på Foldens Hotel op, ligesom tre andre sager om ulovlige markiser skulle til bahandling i udvalget.

Nu er sagen så blevet afgjort, og Gitte Nordmann kan glæde sig over, at udvalget tirsdag eftermiddag besluttede at lovliggøre hendes markise ved at dispensere fra lokalplanen. Mindre heldige var to andre restauratører i Skagen, der efter udvalgets beslutning nu pålægges at tage deres markiser ned.

- I forhold til lokalplanen er ingen af markiserne lovlige, men i forhold til Foldens Hotel blev vi enige om, at vi gerne vil give en dispensation, fortæller Anders Brandt Sørensen (Soc.dem.) der er formand for udvalget.

- Vi tager bygningen og markisens størrelsde i betragtning, og derfor mener vi i udvalget ikke, vi kan godkende de to andre markiser til dispensation, så de skal fjernes, fortæller formanden videre.


Seneste nyt

fra Nordjylland