DIU vil ikke se flere slagsmål

Danmarks Ishockey Union har gjort både Sønderjyske og AaB opmærksomme på, at fredagens masseslagsmål ikke skal gentage sig. Fire spillere har karantæne.

Søndag skøjter ishockeyspillerne fra AaB og Sønderjyske ind i Gigantium Isarena i Aalborg til den femte semifinale, og der vil med garanti være tændt ekstra godt op under hjelmene i begge lejre.

Stillingen er 2-2 i kampe i først-til-fire-serien,
søndagens vinder giver dermed sig selv to matchbolde for at nå finalen. Men det er ikke eneste grund til den forventede ekstra tænding.

Fredagens møde i Vojens endte nemlig med et masseslagsmål, hvor 11 spillere blev kylet i bad. Fire af dem har fået karantæne og må sidde over søndag. Det drejer sig om Sønderjyskes måske største stjerne Brad Rooney og klubbens reservemålmand Mikael Vourio. AaB må undvære backerne Dave Maclsaac og Grady Moore.

Danmarks Ishockey Unions (DIU's) disciplinærudvalg har som altid slået fast, at gentagelsestilfælde vil medføre hårdere straffe. Det sker ikke søndag, hvor de fire jo ikke er med, men skulle en af de dømte spillere gå lidt for meget til den uden en puck i tirsdagens sjette semifinale, så koster det to-tre
spilledages karantæne. Derudover har klubberne fået en løftet pegefinger.

- Vi har sagt til begge klubber, at vi ikke vil se noget
lignende fremover. Men det er jo ikke lederne, der slås, så de kan kun appellere til spillerne, siger DIU's koordinator Kim Pedersen.

Fredagens dommer uddelte 11 badebilletter efter slagsmålet, men syv slap altså for karantæne. Direktør i DIU Enver Hansen er dog ikke specielt nervøs for, at det sker igen.

- Nu er det jo heldigvis ikke noget, vi ser i hver anden kamp i Danmark, for så skulle der skrides ekstraordinært ind. Men de to klubber ved godt, at det her ikke skal gentage sig, siger Enver Hansen.

Sønderjyskes træner Mario Simioni kaldte efter kampen slagsmålet for en bestillingssag fra AaB-træner Heinz Ehlers, og Simioni slog fast, at han har mistet respekten for Ehlers.

Slagsmålet opstod mellem Sønderjyskes førstekæde og AaB's fjerdekæde, og Simioni må nu undvære en af holdets absolut vigtigste - Brad Rooney søndag. Heinz Ehlers afviser kollegaens påstand overfor flere medier.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland