DMI advarer: Risiko for tæt tåge i Himmerland og Aalborg

Allerede nu er sigtbarheden ret lav. Det betyder tæt tåge og sigtbarhed på under 100 meter, lyder det fra DMI.

DMI advarer lørdag aften om, at der er risiko for tæt tåge eller rimtåge flere steder i landet. Både Himmerland og Aalborg inklusiv opland vil blive ramt af tågen lørdag aften og natten til søndag.

- Der er risiko for, at der i nat, hvor det bliver klart, bliver dannet tåge. Allerede nu er sigtbarheden ret lav. Det betyder tæt tåge og sigtbarhed på under 100 meter, siger Trine Pedersen, der er vagthavende hos DMI.

Tæt tåge eller rimtåge kan give en forøget risiko for trafikuheld.

Derfor skal man køre forsigtigt, og være opmærksom på, at transporttiden kan være længere end normalt.

Vendsyssel forventes ikke ramt.

quote Allerede nu er sigtbarheden ret lav. Det betyder tæt tåge og sigtbarhed på under 100 meter

Trine Pedersen, DMI

- Der ligger skyer henover det nordligste af Jylland, og så bliver der sjældent dannet tåge, når der er skyer henover. Skyerne holder på varmen. Når der ikke er nogen skyer, så falder temperaturen meget hurtigt, og så får vi den tåge, siger Trine Pedersen.

Tågevarslet gælder foreløbigt indtil klokken 06.00 søndag morgen.

- De her skyer, som ligger over det nordlige Jylland, de skal i løbet af natten trække meget langsomt ned over resten af landet, så i morgen tidlig eller formiddag, så er det meste af tågen nok væk igen, lyder det fra Trine Pedersen.

Risikoen for tæt tåge gælder også Fyn, Syd- og Sønderjylland, Østjylland, Midtjylland, Vestjylland og altså Himmerland samt Aalborg.


Seneste nyt

fra Nordjylland