DM i motocross hjem til Aalborg: Lokale helte fik førsteplads og frieri

For første gang i 20 år vendte DM i motocross endelig hjem til banen i Dall - og det blev en dag med flere højdepunkter.

Det er efterhånden 20 år siden, at lyden af motorløb sidst har domineret Dallbanen i Aalborg. Men søndag var den der igen, den høje rumlen og suget i maven over de vilde hop, som DM i motocross kan byde på.

For formand i Aalborg Motorklub, Carsten Sørensen, var det da også noget ganske særligt at få en af DM-afdelingerne hjem til Dall.

- Det er så fedt. Jeg er så glad. Der er ingen tvivl om, at det at se alt det, der sker omkring det, gør mig vildt stolt som formand, siger Carsten Sørensen.

Det har krævet et stort arbejde med frivillige, baner og sponsorarbejde at få DM i motocross til Dall igen. Derfor var det reelt kulminationen på tre års arbejde, der søndag blev afviklet i stadig mere tiltagende regn.

Sejr og frieri

Flere lokale helte var da også at finde på banen. Blandt andet 21-årige Nichlas Bjerregaard, som ikke bare havde hjemmebanefordel, men som også havde indtaget en favoritrolle til at vinde denne fjerde afdeling af DM.

- Det er super fedt, at der igen er DM heroppe. Det er den bane jeg ligger og kører på til daglig, siger Nichlas Bjerregaard, der også kunne mærke støtten fra tilskuerne.

- Alle dem fra klubben er herude, og alle står og hepper. Det er man ikke vant til, når man ikke er på sin egen hjemmebane, så jo, selvfølgelig er det super fedt, fortæller han.

Det lykkedes Nichlas Bjerregaard at leve op til favoritrollen og hive den forventede samlede sejr hjem. Men den største gevinst gik måske alligevel til en anden nordjysk rytter, Kim O. Sørensen. Efter en god præstation i andet heat fik han dagens bedste pitboardbesked fra sin kæreste, Lotte - med en tekst, der lød "vil du gifte dig med mig?".

At dømme efter det knus, der blev udvekslet efter heatet, kunne noget tyde på, at Kim O. Sørensen sagde ja.


Seneste nyt

fra Nordjylland