DM i Skills samler hele landet i Aalborg

290 unge fra de danske erhvervsuddannelser indtager Gigantium i slutningen af januar - og de kommer fra hele landet.

En kok fra Bornholm er den deltager, der kommer længst væk fra. Men der vil også være tømrere, anlægsgartnere, murere, mekanikere, socialpædagoger, frisører, blomsterdekoratører, VVS'ere, bagere og autolakerer fra resten af landet at finde i Gigantium fra den 26. til den 28. januar, når DM i Skills løber af stablen.

I alt 290 af Danmarks dygtigste elever deltager - heraf 47 alene fra Nordjylland - og det betyder, at dette DM bliver det hidtil største, når det kommer til antallet af fag. Denne gang vil der være 40 konkurrencefag og 16 demonstrationsfag at deltage i og overvære.

De 290 unge har fundet vej til DM i Skills via regionale konkurrencer, og ved at vise deres evner er de med til at sætte fokus på de erhvervsuddannelser, der har det trængt i de danske unges bevidsthed i disse dage.

Fra DM er der mulighed for avancement til både EuroSkills og WorldSkills. I december 2016 deltog Danmark med et syv mand stort landshold ved Euroskills i Gøteborg, og her gik fem af de danske deltagere hjem med medaljer.

Næste WorldSkills holdes i oktober 2017 i Abu Dhabi. Her forventer SkillsDenmark at kunne stille med et landshold på 16 til 18 deltagere, hovedparten vindere af dette års DM.


Seneste nyt

fra Nordjylland