DM på Mors: - Østers kan både chokere og imponere

Lørdag blev der afholdt tre danmarksmesterskaber på Mors under den årlige Østers- og Muslingepremiere.

Østerssæsonen er i gang, og det blev fejret på Mors med danmarksmesterskaber i østersgastronomi, østersåbning og champagnesabling.

Et af holdene, der deltog ved DM i Østersgastronomi, var Sallingsund Færgekro, som på få timer skulle kreere en ret med østers. Håber var, at netop deres version ville falde i dommernes smag.

- Østers kan både chokere og imponere. Den har en fantastisk smag i sig selv, siger Bob Trinkjær, der er køkkenchef ved Sallingsund Færgekro.

Morsø Kommune vil gerne skabe sig et brand gennem den lokale råvare.

- Det er jo helt specielt, at vi har Limfjorden hele vejen omkring os og vi har det guld, der ligger i fjorden, siger Hans Ejner Bertelsen (V), der er borgmester i Morsø Kommune.

Ved Sallingsund Færgekro nyder de at eksperimentere med Limfjordens guld. De krydser også fingre for, at flere får øjnene op for østers.

- Jeg har store forventninger til at østers går hen og bliver eksponeret på en bedre måde, så det ikke bare er nytårsaften, man får rå østers, siger køkkenchefen.

Sallingsund Færgekro endte på en delt fjerdeplads ved danmarksmesterskabet. Det samme gjorde Dennis Christensen fra Brøndums Hotel i Skagen, mens Johan Brodersen fra Ruths Hotel i Skagen nuppede en andenplads. Det blev Jeppe Foldager fra Restaurant Kanalen i København, som kunne forlade konkurrencen som danmarksmester.

Se mere om begivenheden her:

 

Seneste nyt

fra Nordjylland