DMI efter varm weekend: Skru ned for sol-forventninger

Ugens første dage er præget af skyer og regn, men så tyder det på, at solen vender tilbage, fortæller DMI.

Efter en påskedag med sol og årets hidtil højeste temperatur på 21,3 grader, der blev målt ved Blåvandshuk Fyr tæt på Esbjerg, så bliver anden påskedag knap så imponerende.

- Nu har vi jo haft en virkelig flot påskedag, og lørdag var også rigtig fin, så anden påskedag bliver en noget mere skyet affære, fortæller meteorolog Frank Nielsen fra DMI.

Mandag starter ud med en del skyer og en overgang regn i den sydlige og østlige del af landet, hvor det højst vil være 15 grader.

Til gengæld oplever de nordvestlige egne en pænere formiddag med lidt eller nogen sol og temperaturer op til 15-18 grader, fortæller Frank Nielsen.

Senere på dagen kan den nordlige del af landet risikere regn, mens det holder mest tørt sydpå.

Det ustadige vejr tegner sig også for tirsdag, onsdag og til dels torsdag, hvor regnbyger og skyer truer i perioder.

- Men det er ikke koldt. Vi får sådan typisk en 12 til 17 grader de fleste af dagene, siger meteorologen.

Det tyder på, at det bliver flottere vejr senere på ugen og op til 13- 18 grader med nogen eller en del sol fredag, lørdag og søndag, fortæller Frank Nielsen.

- Men vi må skrue lidt ned for forventningerne til fuld sol de første dage af ugen og forvente, at der kan komme nogle regnbyger flere steder.

- Man skal ikke tro, man kan nøjes med at tage sommertøjet frem i hvert fald. April er en sjov måned, der kan byde på alt muligt, lyder det fra DMI's meteorolog.


Seneste nyt

fra Nordjylland