DMI: Solskinsuge på vej men nattefrosten bider stadig

Der er risiko for regn og slud midt på ugen, men ellers solskin i dagtimerne og frost om natten, fortæller DMI.

Ugen byder på flot og solrigt vejr på nær et lille lavtryk, der kommer østfra og som giver noget regn på Bornholm allerede i aften, fortæller meteorolog Bill Vejdegren fra DMI.

- Så det giver nok lidt regn på Bornholm, og derefter bevæger det sig videre østover i løbet af natten til onsdag med regn og måske enkelte steder lidt slud, siger han.

Det grå vejr forsvinder dog allerede i løbet af onsdagen, hvorefter solen igen vil skinne i forårslandskabet fra onsdag eftermiddag.

Så på den anden side af lavtrykket vil det igen blive fint vejr med en tør luft, der kommer fra en østlig og nordøstlige retning, forklarer meteorologen.

Torsdag, fredag og lørdag byder derfor på masser af solskin.

- Det bliver nogle flotte dage med temperaturer op mod 10 grader om dagen, og så er der generelt nattefrost alle nætter, siger han.

Bill Vejdegren forklarer, at Jylland får mest glæde af de varme dagstemperaturer, men at hele landet bliver ramt af nattefrosten.

- Vi har for det meste en østenvind, så det er nok jyderne, der får det varmest om dagen. Nattefrosten er ganske generel over hele landet, så snart man kommer væk fra kysten, og der vil temperaturen typiske komme ned på omkring tre graders frost, siger Bill Vejdegren.

Det bliver også flot vejr inden onsdagens regn og slud-oplevelse.

- Vi får et fint vejr i dag med masser af sol, måske en enkelt byge et sted eller to, men det er ikke noget at snakke om, mener Bill Vejdegren, der opsummerer ugens vejr, som køligt om natten, men med rimelige temperaturer om dagen på grund af, at der kommer temmelig meget sol.


Seneste nyt

fra Nordjylland