DMI udsender varsel om farligt vejr og skybrud

Det varme vejr og kraftige byger fortsætter også mandag. DMI udsender varsler for dele af Nordjylland.

Det varme vejr med risiko for byger og skybrud fortsætter, og Danmarks Meteorologiske Institut har udsendt varsel om farligt vejr for det næste døgn. 

Der er risiko for, at der kan komme mere end 24 mm på under 6 timer, eller skybrud mere end 15 mm på 30 min.

Ustabil og fugtig luft befinder sig over Danmark. Mandag starter med sol og temperaturen stiger hurtigt til over 25 grader, så der er risiko for, at der opstår lokale og ret kraftige byger til dels med torden i løbet af dagen, nok især i eftermiddag og i aften. Det er næsten umuligt at sige, hvor bygerne rammer, men p.t. ser det ud som om, det er den sydvestlige del af landet, der er mest udsat, skriver DMI på sin hjemmeside.

Luften over Danmark ligger næsten stille, og mandag er der ikke ret megen vind, hverken nær jorden eller højere oppe i luften. Det betyder, at bygerne nogle steder kan ligge næste stille, og dermed er der risiko for, at der lokalt kan falde megen regn, ligesom der er store områder, der ikke får en dråbe.

De kommende dage byder på store forskelle hen over landet, og mange vil opleve regn og byger, der kan være kraftige og med torden. 

Det aktuelle varsel gælder hele Danmark, og der er risiko for kraftig regn, lokalt mellem 25 og 35 mm på seks timer. Der er også risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm regn på 30 minutter. 

Varslet for de næste to til fem dage lyder også på voldsomt vejr i kategori 1, hvor man skal være opmærksom på, at vejrudviklingen kan påvirke ens omgivelser og udendørsaktiviteter. 


Seneste nyt

fra Nordjylland