DN og Aalborg Kommune vinder fredningssag

Foto: Mariagerfjord Kommune

Der kommer flere løvtræer og åbne områder i Hammer Bakker. Det er resultatet efter, at Danmarks Naturfredningsforening og Aalborg Kommune har vundet en fælles fredningssag for Hammer Bakker. Det fortæller DR Nordjylland.

Sagen startede ellers som en konflikt, da der for tre år siden blev givet tilladelse til at bygge mere institutionsbyggeri i Hammer Bakker. Men da Danmarks Naturfredningsforening besluttede at få resten af Hammer Bakker yderligere fredet besluttede Aalborg Kommune at bakke op.

Nu har fredningsnævnet gennemført fredningen, som blandt andet vil sikre, at der over de kommende år der bliver tyndet ud i nåletræer og der i stedet kommer ege, bøge og asketræer.

Derud over bliver der skabt flere åbne områder, som bliver offentlige.

Samarbejdet med Aalborg Kommune kan sagtens bruges i andre kommuner. For ifølge fredningsleder Birgitte Ingrisch vil den løsning give rigtig god mening i flere andre kommuner, hvor man i øjeblikket står med lignende problemstilling.

- Vi kan noget, de ikke kan, for eksempel med folkelig opbakning og kommunen kan noget med pleje, som vi ikke kan, siger hun.

Flere nyheder fra TV2 Nord