Dobbelt så mange lærerstuderende i Hjørring

01:11

1 af 2

Det høje ansøgertal på uddannelserne i Nordjylland skinner flot igennem på læreruddannelserne i Nordjylland. I modsætning til resten af landet, vil flere nemlig være lærer i Nordjylland.

Læreruddannelserne i Nordjylland jubler - og det med god grund. Antallet af ansøgninger til de nordjyske læreruddannelser er steget - som det eneste sted i landet.

- Det er svært at få hænderne ned, vil jeg sige. Det er jo en succeshistorie, som burde fortælles i solskin og ikke i regnvejr, siger rektor ved University College Nordjylland, Niels Horsted.

Ansøgertallet faldt fra 2010 til 2011 i både Aalborg og Hjørring - men det billede er allerede nu ændret med 34 flere ansøgere til uddannelsen i Aalborg, mens der i Hjørring er tale om næsten en fordobling.

Netop i Hjørring har man forsøgt at løfte byens profil som en attraktiv studieby - og det er dét som nu giver pote, mener rektoren for University College Nordjylland.

- Uddannelsen er rigtig godt kendt i det opland, som søger i Hjørring. Og det med vi har flyttet sygeplejerskestuderende, lærerstuderende og pædagogstuderende sammen tror jeg har givet et voldsomt løft i Hjørring - og det er vi rigtig glade for.

Rektoren er heller ikke i tvivl om, hvorfor uddannelserne i Nordjylland er mere populære end andre steder i landet.

- Jeg må jo fristes til, at sige vi har de bedste undervisere, det bedste studiemiljø og bedste setup omkring læreruddannelsen, siger Niels Horsted.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord