Dobbelt så mange valgplakater

Meget tyder på, at der bliver kamp om de bedste lygtepæle, når partierne fra i nat må hænge deres valgplakater op til kommunalvalget. Det oplyser DR Nordjylland.

Natten til lørdag går det løs. Kampen om at få de bedste pladser til valgplakaterne bliver endnu hårdere, end den hidtil har været, da der i år er dobbelt så mange valgplakater, der skal finde vej til lygtepælene.

Siden kommunalvalget i 2009 er reglerne for ophængning af valgplakater blevet lempet. Kandidaterne skal ikke længere sende en ansøgning til kommunen, og derfor er der frit spil i forhold til, hvor mange plakater, de kan hænge op.

Og det har man mærket hos Lasertryk.dk, som er landets største leverandør af valgplakater. Her har de til dette valg trykt 150.000 valgplakater. I 2009 trykte de kun 69.000 - altså har de mere end fordoblet antallet af valgplakater.

Selv om kandidaterne til kommunalvalget ikke længere skal ansøge kommunen om at hænge plakater op, så er der stadig en lang række regler for, hvor man må hænge dem op.


Seneste nyt

fra Nordjylland