Døgnåben børnehave i fare: Sygehusansatte kan stå uden pasning

4,2 millioner. Så meget kan Aalborg Kommune årligt spare ved at nedlægge aften-, nat- og weekendpasningen i Børnehuset Søndre Skovvej. Til stor frustration for ansatte på Aalborg Universitetshospital.

Det kan i fremtiden blive mere end almindeligt svært at få en hverdag til at hænge sammen, hvis man er nattevagt på Aalborg Universitetshospital og har små børn.

I hvert fald hvis det forslag Familie- og Socialudvalget i Aalborg Kommune har sendt til godkendelse i byrådet, stemmes igennem. Heri står der nemlig, at den døgnåbne institution Børnehuset Søndre Skovvej i Aalborg skal have nedlagt døgn- og weekendafdelingen. En afdeling, der især bliver brugt af de ansatte på Aalborg Universitetshospital, der har nattevagter.

- Rent arbejdsmæssigt vil det have en påvirkning. Med den type arbejde jeg har, kan man nogle gange ikke bare gå hjem, fordi klokken er blevet 15.15, siger Melina Capello, der er reservelæge på Regionshospitalet Viborg

- Det er rigtig vigtigt tilbud for meget sundhedspersonale, sygeplejersker, yngre læger, fortsætter hun.

Denne lørdag eftermiddag var der fire børn i Børnehuset Søndre Skovvej, men hvis weekendpasningen skrottes, som der er lagt op til, må deres forældre finde anden pasning.

- Det er vi godt klar over, men sådan er det med besparelser. Der findes ikke lette besparelser i kommunerne længere, lyder det fra Mai-Britt Iversen (S), der er rådmand i Familie- og Socialforvaltningen.

At finde anden pasning, kan vise sig meget udfordrende, men Melina Capello kan indtil august 2017 fortsat bruge Børnehuset Søndre Skovvej. Det er på dette tidspunkt, besparelserne er udset til at få virkning, og i det første hele år uden døgn- og weekendpasning vil Aalborg Kommune spare 4,2 millioner kroner.

- Når tiden kommer, må vi se, hvordan vi kan gøre det, men det vil godt nok være et stort problem, siger Melina Capello.

Staten har det samme budget, regionerne har fået flere penge og kommunerne har fået meget færre penge. Det går ud over kerneydelserne, og det er i den grad ikke i orden

Rådmand Mai-Britt Iversen er ked af at måtte fjerne varme hænder i kommunen, men der findes ikke andre muligheder for at få regnskabet til at passe.

- Der findes simpelthen ikke nogen lette løsninger, og når folk siger: "Tag af de 'kolde hænder'", så har vi taget af de kolde hænder de sidste mange år. Staten har det samme budget, regionerne har fået flere penge og kommunerne har fået meget færre penge. Det går ud over kerneydelserne, og det er i den grad ikke i orden, siger hun.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland