Døgnåben Netto har succes

Hvis du mangler en liter mælk og en pakke rugbrød klokken fire om natten, så er der råd for det. Nordjylland har nemlig fået sin første døgnåbne dagligvarebutik.

Klokken er 2 om natten. Mens de fleste andre nordjyder ligger og sover, så er Omar Hussein og hans kammerat taget ud for at købe stort ind.

- Vi skal holde en fest i weekenden, og så kan vi ligeså godt få købt ind nu i stedet for at gøre det om dagen, hvor vi arbejder og går i skole, siger Omar Hussein.

Siden 1. august har Netto på Vesterbro i Aalborg som den første dagligvarebutik i Nordjylland holdt åbent 24 timer i døgnet. Det har butikkens kunder efterspurgt.

- Vi har set en stigende tendens til, at kunderne vil handle, når de har lyst til det, og ikke når de skal indfinde sig. Det er det vi imødekommer ved at gøre, som vi gør her, siger Henrik Klujeff, der er butikschef i Netto på Vesterbro.

Omsætningen er en forretningshemmelighed, men i følge butikschefen går der 200 kunder gennem kassen på de sløve nætter mellem 23 og 07. På de gode nætter i weekenden er der op mod 600 kunder i butikken og det er mere end forventet.

quote Vi har set en stigende tendens til at kunderne vil handle når de har lyst til det, og ikke når de skal indfinde sig. Det er det vi imødekommer ved at gøre, som vi gør her.

Henrik Klujeff, Butikschef, Netto Vesterbro

- Det er gået rigtig godt. Der er dage der er mere travle end andre, men der er fuldt tilfredshed fra vores side, siger Henrik Klujeff, der kun havde regnet med omkring 150 kunder per nat.

Butikken er bemandet af to ansatte og en vagt om natten. Vagten holder øje med tyveri og han betjener også kassen. Souschef Albion Nika har selv bedt om at få natarbejde, og det har han ikke fortrudt.

- Det er lidt anderledes at arbejde om natten. Der er en døgnrytme der skal vendes, men der er stille med kunder, og man kan få fyldt hylderne op. Der er fred og ro, og det er dejligt, siger Albion Nika.

Med natåbent konkurrerer Netto med kiosker og tankstationer. Kunderne er primært unge mennesker, der køber drikkevarer og snacks.

- Jeg tror, jeg kommer til at bruge det meget, måske to gange om ugen. Jeg vil nok særligt komme i weekenden, hvis jeg er sulten om natten, siger Omar Hussein.

Netto har i forvejen 12 døgnåbne butikker i København, Aarhus og Odense. Netto på Vesterbro er foreløbigt den eneste 24-timer dagligvare butik i Nordjylland, men butikschefen tror at flere vil følge efter.

- Netto er hovedaktøren på natmarkedet indtil videre, men jeg tror helt klart, det forplanter sig, når folk ser, at der måske er et marked for det. Det er amerikanske tilstande, og det tror jeg et eller andet sted er fremtiden, siger butikschef Henrik Klujeff.


Seneste nyt

fra Nordjylland