Dømt for fjerde gang: 44-årig stalker fra Hjørring får behandlingsdom

En 44-årig kvinde fra Hjørring, der siden marts har stalket både sin eksmand og en anden mand, hun kender perifert, fik mandag sin fjerde dom for at have overtrådt sine tilhold i alt 120 gange.

Mandag eftermiddag blev det foreløbig sidste punktum sat i en sag, der begyndte i marts 2017, da en 44-årig kvinde fra Hjørring først begyndte stalke to mænd fra byen - sin eksmand og en mand fra hendes perifere omgangskreds.

Efter tre varetægtsfængslinger og fire retssager blev den 44-årige kvinde denne gang idømt en behandlingsdom. Det oplyser anklager i sagen, Bjørn Fogh fra Nordjyllands Politi. 

- Kvinden har tidligt fået tilhold mod at kontakte nogen af de to mænd, men selv om hun har siddet varetægtsfængslet i lange perioder, har hun alligevel nået at overtræde sine tilhold cirka 120 gange siden juli. Hver gang har vi fået kvinden mentalundersøgt, men selv om hendes opførsel har været påfaldende, har ingen læger kunnet sætte en diagnose på. Ikke før nu i hvert fald, siger Bjørn Fogh.

Denne gang er den 44-årige kvinde blevet erklæret sindssyg i forbindelse med den omfattende stalking, og det har altså betydet, at hun nu kan behandles på en psykiatrisk afdeling. Først når en læge vurderer, at hun ikke længere vil falde tilbage i sine mønstre med at sende sms'er og Facebook-beskeder og dukke op på de to mænds adresser, vil hun blive lukket ud igen.

Ville bare have kontakt

Dommen blev afsagt ved retten i Hjørring, og kvinden modtog den uden protester. Hun modsatte sig dog, at hun allerede lige efter domsafsigelsen skulle direkte til den psykiatriske afdeling for at sidde varetægtsfængslet dér, indtil behandlingen kan begynde. 

- Men der valgte dommeren at lytte til både min og lægens anbefaling og sende hende til afdelingen alligevel, siger Bjørn Fogh.

Kvinden selv har hele vejen igennem de fire retssager hævdet, at hun ikke var sindssyg. Til gengæld har hun forklaret, at hun ikke har ment, at hun har overtrådt sine tilhold, men at hun bare have villet have kontakt med de to mænd. I andre tilfælde har hun ikke kunnet huske, at hun skulle være dukket op på mændenes adresser.

Fem overtrædelser

Indtil kvinden denne gang blev erklæret sindssyg i forbindelse med stalkingen har retssystemet ikke haft andre muligheder end at varetægtsfængsle hende. 

Men det har kun givet de to mænd, hun har kontaktet, en stakket frist. For hver gang hun er blevet løsladt, har hun igen ignoreret alle tilhold.

- Nogle gange er det gået hurtigt. Dagen før hun blev anholdt denne gang og fremstillet i grundlovsforhør, havde hun overtrådt tilholdene fem gange ved enten at skrive sms'er eller at vise sig på mændenes adresser, siger Bjørn Fogh.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland