Dokumentar-film om Casper Steinfaths tur over Skagerrak på SUP får premiere i Thy

Et år efter den danske verdensmester i SUP, Casper Steinfath, padlede 147 kilometer fra Hirtshals til Kristiansand, ser en film om togtet dagens lys.

Klitmøller-surferen Casper Steinfath blev for et år siden den første til at padle på et SUP-board fra Danmark til Norge. Nu er dokumentarfilmen, der går bag om Skagerrak-toget, færdigklippet, og Klitmøller-surferen glæder sig til at se rejsen genfortalt på det store lærred sammen med sin hjemegn i Thy, når den får premiere i Thisted fredag 3. maj.

- Jeg får de vildeste sommerfugle i maven bare ved at tænke på, at min familie, mine venner og resten af Thy kan se filmen for første gang sammen med mig. Jeg er stolt over, at den får premiere i Thy, for filmen betyder så meget for mig. Jeg er virkelig spændt på at genopleve den magiske stemning og de mange vilde følelser fra turen, siger Casper Steinfath.

Filmen er ikke en typisk sportsdokumentar, der fokuserer på medaljer og sejre. I SKAGERRAK følger filmholdet Casper Steinfath helt tæt i tiden mellem det første, mislykkede forsøg på at krydse Skagerrak i 2017 og til det succesfulde togt den 18. marts sidste år. Kameraet er den berømte flue på væggen, der viser Casper Steinfaths kamp mod sig selv, om at bede om hjælp, om at tvivle og om at følge sin drøm uanset omkostningerne.

- Jeg håber, at folk får noget med hjem – uanset om de er surfere eller ej. Jeg tog afsted for at padle til Norge – men jeg kom hjem med bevidstheden om, at jeg kun kan opnå store ting i mit liv, når jeg tør bede om hjælp. Jeg håber, at filmen kan inspirere andre til at sætte sig mål, der passer til folks eget liv, siger Casper Steinfath.

Premieren på SKAGERRAK bliver en del af Cold Hawaii Surf & Film Festival, der på få år er vokset fra en lille lokal begivenhed for surferne i Thy til et event, som surfere fra hele Nordeuropa drager til. 

SKAGERRAK får gallapremiere i Kino 1-2-3 i Thisted fredag 3. Maj kl. 16.30. Filmen vil være på plakaten i Kino 1-2-3 i Thisted i en periode efter premieren. Den bliver fulgt op af en ‘Københavner-premiere’ i Grand Teatret tirsdag 7. maj.

Traileren til SKAGERRAK

 


Seneste nyt

fra Nordjylland