Dom afsagt i Elling-sagen: Tiltalte havde til hensigt at brænde offeret levende

En mand har fået syv års ubetinget fængsel, mens en anden mand har fået seks år og seks måneder i den berygtede Elling-sag fra Frederikshavn.

Dommen er fredag faldet i Elling-sagen fra Frederikshavn, der har været for Retten i Hjørring de sidste fire uger. I sagen har en 41-årig mand fået syv års ubetinget fængsel for forsøg på manddrab.

- Den er jo lidt hårdere, end min klient havde forventet. Skyldsspørgsmålet er jo afgjort, altså at det er forsøg på manddrab plus diverse, og så er normalstraffen jo omkring de seks år, siger den 41-åriges forsvarer, Aksel Groth.

Den 49-årige er idømt 6 år og 6 måneder i fængsel for forsøg på manddrab. Selv gik ham og forsvaret efter en mildere straf på fire år.

- Min klient synes, den er hård. Han synes det er lang tid, og at beviserne ikke er blevet behandlet i hans favør, siger den 49-åriges forsvarer, Nicolaj Horne.

Det 36-årige offer har selv fået en dom på fire måneders betinget fængsel, fordi det var ham, der startede volden mod den 41-årige og den 49-årige. 

- Med den skyldkendelse vi havde, er dét det bedste resultat for os, siger den 36-åriges forsvarer, Rasmus Amandusson.

Retten slog fredag fast, at den 41-årige og den 49-årige havde til hensigt at sætte ild til den 36-årige. Den 41-årige har fået fem måneder mere i fængsel, da han efterlod den 36-årige i hjælpeløs tilstand og samtidig kørte spirituskørsel. 

Derfor må den 41-årige heller ikke føre et motorkøretøj de næste ti år. 

Anklageren, Peter Rask, gik efter at den 41-årige og 49-årige skulle idømmes otte års fængsel, imens den 36-årige skulle idømmes 6 måneders dom, hvoraf noget af det kunne være betinget. Han er derfor tilfreds med domafsigelsen.

- Jeg er temmelig godt tilfreds med resultatet af dommen. Der er udmålt oppe i den mere alvorlige ende, og det var også det, jeg argumenterede for, siger anklageren, Peter Rask.

Den 41-årige og den 49-årige ønsker begge at anke sagen. 

Den 41-årige og den 49-årige blev allerede tirsdag kendt skyldige i forsøg på manddrab og skulle fredag blot modtage deres dom. Politiets anklager Peter Rask gik oprindeligt efter otte års fængsel til hver af dem. 

Elling-sagen strækker sig helt tilbage til oktober 2016, hvor de tre dømte kom op og slås i en ejendom i Elling uden for Frederikshavn. Den 41-årige og den 49-årige gik til modangreb på den 36-årige, der endte med flere kraniebrud og en hjerneblødning. 

Derefter overhældte de ham med benzin og smed ham ind i hans egen varevogn. De kørte derefter fra ejendommen, hvilket ifølge retten var for at sætte ild til den 36-årige. 

En mand har fået syv års ubetinget fængsel, mens en anden mand har fået seks år og seks måneder i den berygtede Elling-sag fra Frederikshavn.

Seneste nyt

fra Nordjylland