Dom i morgen i Stadiondrabssagen

De 6 nævninge har trukket sig tilbage og forventes at komme med deres dom i morgen.

Byretten i Aalborg skulle i dag kun igennem de fire vidner som anklageren havde indkaldt. Forsvareren havde valgt ikke at føre nogle vidner i sagen.

-De vidner der har været ført, har kun været vidner der har hørt om episoden efterfølgende, og det har vi ikke ønsket at bidrage yderligere til. Realiteten må være hvad der er sket og det har der ikke været egentlige vidner til, siger advokat Kristian Mølgaard, forsvarer for den 16-årige til TV2/NORD.

Stadiondrabet fandt sted lørdag morgen den 27. oktober ved Aalborg Stadion. Den dengang kun 15-årige dreng tævede og sparkede den 48-årige musiklærer Henrik Bjerremand Kristensen ihjel. Bagefter filmede han sit offer og viste siden optagelserne til en fest, han deltog i samme aften.

Formålet var at overbevise deltagerne i festen om, at det virkelig var ham der havde udført drabet. De 4 unge, der i dag blev afhørt, havde alle set videooptagelsen og havde hørt det tiltalte fortælle om det bestialske drab.

Et af vidnerne forklarede i retten, at den tiltalte havde fortalt ham, at Henrik Bjerremand Kristensen efter behandlingen havde udsendt nogle irriterende gurglelyde, og at det havde fået ham til yderligere at trampe på hans ansigt for at få ham til at værre stille.

Forsvareren slog i sin procedure på, at dengang kun 15-årige dreng, ikke var klar over at de mange spark og tramp han tilførte sit offer, ville føre til at han døde. Anklageren derimod slog på, at tiltalte udmærket var klar over at offeret ville dø af den behandling han blev udsat for, og det faktum, at tiltalte bagefter filmede sit offer netop viser, at han udmærket var klar over at han havde dræbt Henrik Bjerremand Kristensen.

De 6 nævninge skal nu tage stilling til, om den tiltalte er skyldig i manddrab eller i den noget mildere paragraf om vold med døden til følge.


Seneste nyt

fra Nordjylland