Dom i "Stadiondrabs-sagen" ankes

Anklagemyndigheden har besluttet at anke dommen på fire års fængsel til den 16-årige dreng i sagen fra Aalborg. Fire års fængsel er ikke den rigtige dom, mener anklagemyndigheden om byrettens dom

Sagen om en drengs usædvanligt grove overfald på en tilfældig mand ved Aalborg Stadion kommer nu for landsretten. Anklagemyndigheden besluttede mandag at anke byrettens dom på fængsel i fire år.

Offeret døde, da han blev sparket og slået af drengen, der dengang var 15 år.

Fredagens dom i et nævningeting i retten i Aalborg har vakt stor debat i medierne, hvor politikere og læserbrevsskribenter har givet udtryk for forargelse over udfaldet.

Retten fastslog, at der ikke var tale om manddrab. I stedet blev drengen fundet skyldig i vold med døden til følge, hvilket straffes lavere end drab. Drengens unge alder var hovedårsagen til den forholdsvis lave straf på fire år, lød det fra retsformanden i Aalborg.

Unge under 18 år kan højst straffes med otte års fængsel for manddrab, og denne regel i straffeloven har politikere fra flere partier og også justitsminister Lene Espersen (K) erklæret sig parat til at ændre. Anledningen er netop fredagens dom. I særligt grove sager bør unge straffes på lige fod med voksne, lyder kravet.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland