Dommer erkender fejl - Okore slipper for straf efter rødt kort

Foto: Mikkel Berg Petersen / Ritzau Scanpix

Fodboldens Disciplinærinstans har annulleret Jores Okores karantæne og nedsat hans strafpoint fra 34 til 4 efter et rødt kort i weekendens kamp mod AGF.

Jores Okore kan alligevel løbe på banen, når AaB på søndag møder lokalrivalerne Vendsyssel FF i Superliga. Forsvarsspilleren slipper nemlig for straf og karantæne, efter AaB har protesteret over en dommerkendelse i sidste weekends kamp mod AGF.

Læs også AaB appellerer rødt kort

Det meddeler Fodboldens Disciplinærinstans i en pressemeddelelse. Samtidig vælger instansen at nedsætte Jores Okores strafpoint fra 34 til 4 point.

Jores Okore blev i AGF-kampen tildelt et rødt kort og en direkte udvisning af dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen. Men den beslutning var forkert, har disciplinærinstansen vurderet. Og det har dommeren også efterfølgende erkendt.

I situationen mente han, at Okore fratog AGF's Ryan Mmaee en oplagt scoringsmulighed, men det har han siden erkendt at have fejlbedømt.

- Det betyder, at forsvarsspilleren ikke har karantæne i AaB’s kommende kampe mod Vendsyssel FF og FC Nordsjælland, idet han i forvejen kun havde optjent 6 karantænepoint, lyder det i pressemeddelelsen.

Trods udvisningen og det efterfølgende straffespark til AGF lykkedes det AaB at spille uafgjort, 2-2.

Læs også Okore får karantæne: Spurgte dommeren, om han var racist

Flere nyheder fra TV2 Nord