To dømt for hammeroverfald

To mænd er hver blevet idømt to års fængsel for overfald på en 16-årig dreng tilbage i april. De ankede på stedet.

To af de tre mænd, der har været tiltalt i sagen, blev fredag klokken 14.30 idømt hver to års fængsel. Den tredje blev frikendt.

Overfaldet skete tilbage i april på Shell-tankstationen i Nørresundby. Her blev det 16-årige offer overfaldet med en hammer og et jernrør. Ved overfaldet fik den 16-årige kraniebrud og lå efterfølgende i koma i fire dage.

Overvågningsvideoen fra tankstationen har været et bærende bevis for anklagemyndigheden da der hverken i den bil offeret sad i eller på tankstationen i øvrigt blev fundet DNA-spor.

Bettina Antitsch Mortensen er forsvarer for den af de tre tiltalte der blev frifundet. Hun er ikke overraskende rigtig godt tilfreds med dagens dom.

- Vi er gået benhårdt efter en frifindelse, så man kan ikke være andet end tilfreds med rettens dom, siger hun.

Dommeren begrundende Bettina Antitsch Mortensens klients frifindelse med at man, som Bettina Antitsch Mortensen påstod i sin procedure, ikke kan dømme en mand, der måske blot har en jakke der ligner en gerningsmands jakke.

Det vidne, der påstod at have set den frifundne i tøj der matcher gerningsmanden på videoen, blev usikker i Retten, og såede dermed tilstrækkelig tvivl til at manden blev frifundet.

Anklager Susanne Hansen fortæller til TV2/Nord, at man naturligvis havde håbet på at få alle tre tiltalte dømt.

- Ellers havde vi ikke rejst sagen. Man kan sige, at det altid er lettere at med en masse tekniske beviser, men her har det så været videoen, der ikke var i en ret god kvalitet, der har været det bærende bevis, siger hun.

Den ene af de tiltalte er tidligere dømt for vold og fik derfor skærpet sin straf, mens den anden mand, der ikke tidligere er dømt, fik en ligeså hård straf, fordi han stod bag den groveste del af volden.


Seneste nyt

fra Nordjylland