Dømt for sex på Facebook

For første gang er en dansker blevet dømt for at have lagt ulovligt materiale ud på sin Facebook-profil. En 28-årig mand fra Hjørring-området fik i Retten i Hjørring 20 dages ubetinget fængsel for at have lagt videobilleder af et samleje med en tidligere

Manden, der ikke tidligere har været i konflikt med loven, har endnu ikke taget stilling til, om dommen skal ankes til landsretten. Det var en kvindelig bekendt af den dømtes ekskæreste, der opdagede sexvideoen på den dømtes profil.

Efter at have fået telefonisk besked om de saftige billeder gik ekskæresten straks til politiet, der tog billeder af den famøse film på nettet. Videoen, der var optaget med den dømtes mobiltelefon, lå på Facebook i omkring tre måneder, efter at kæresteforholdet var gået i stykker.

I retten nægtede den 28-årige at have lagt videoen ud på sin Facebook-profil, hvor han har omkring 100 Facebook-venner. Han mente, at besøgende venner havde overført filmen fra hans computer til Facebook for at drille ham, men den troede retten ikke på.

Den 28-årige skal betale en erstatning til ekskæresten på 10.000 kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland