Dømt for vold mod politiet

02:10

Foto: TV2/Nord

1 af 2

Fem personer blev i dag dømt ved retten i Aalborg. Den ene havde blandt andet sparket en politibetjent i skridtet i forbindelse med en anholdelse. Den slags overfald ser politiet flere og flere af, og Nordjyllands politi er selvsagt godt og grundigt træt af den udvikling.

En bytur i november sidste år endte skæbnesvangert for fire unge mænd og en kvinde. Efter et klammeri med en taxachauffør blev politiet tilkaldt. Det udviklede sig til et større slagsmål, og en af betjentene blev blandt andet slået og sparket i skridtet. Det slog byretten i Aalborg i dag ned på, og idømte alle fem en fængselsstraf.

- Jeg synes, det er rart, at det endnu engang er slået fast, at man ser hårdt på, at man slår politifolk, når de udøver deres tjeneste, siger politiadvokat Peter Rask til TV2/Nord.

Der er lang fra første gang, at politiet bliver udsat for vold. På politigården i Aalborg er man efterhånden ved at være godt og grundigt træt af den udvikling.

- Vi oplever oftere og oftere, at alt er et diskussionsemne i stedet for en ordre fra politiet. Og så kommer konfrontationerne ulykkeligvis, siger Jens Jørgen Møller Nielsen, der er tillidsmand ved Nordjyllands Politi.

Så sent som i søndags blev en politibetjent overfaldet og slået flere gange, da han standsede en spritbilist. 

- Det er efter vores opfattelse dybt bekymrende, for når vi kommer ud, så er der som regel en grund til det, og når vi siger, at ting skal være sådan, så skal de altså være sådan, siger Jens Jørgen Møller Nielsen

De fem personer, der i dag var for retten blev alle dømt. Strafudmålingen blev fra 60 dages betinget til tre måneders ubetinget fængsel.

Flere nyheder fra TV2 Nord