Doris Larsen i Socialudvalget

Doris Larsen fra Nørresundby er havnet mellem to stole på grund af efterlønsreformen. Derfor mødtes hun i dag med Folketingets Socialudvalg.

Doris Larsen kan kun arbejde 1,5 time om dagen på grund af migræne og smerter som følge af et langt arbejdsliv i slagteribranchen.

Hun for rask til førtidspension og for syg til flexjob og har derfor ikke haft en indtægt i tre år.

Hun havde regnet med at gå på efterløn om tre år, før hun fik en arbejdsskade. Kriterierne til seniorførtidspensionen er stort set de samme som til førtidspensionen.

- Jeg sidder fast i et system, der hverken går frem eller tilbage. Jeg er faldet ned mellem to stole, som man kan kalde det, siger Doris Larsen til TV2/Nord.

Ifølge Ankestyrelsen får 70 procent af ansøgerne til førtidspension afslag. Efter mødet med de 29 medlemmer af Socialudvalget havde Doris Larsens historie i hvert fald gjort indtryk på et:

-Jeg tror ikke, at der nogen, der kan garantere nogen noget, men jeg kan garantere, at jeg vil gerne arbejde for, at mennesker, der har passet deres arbejde igennem en meget lang årrække - og så oven i købet har pådraget sig nogle helbredsmæssige skavanker - at dem bør vi også have en ordentlig og anstændig behandling af, siger Orla Hav (S) til TV2/Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland