DR-chef ny direktør for TV SYD

TV2/Nords sydlige søsterstation, TV SYD har fået ny direktør. Den nye direktør er hentet i DR og vender hjem til sin fødeegn.

Betina Bendix stiller sig i begyndelsen af det nye år i spidsen for TV SYD, den regionale TV 2-station i Syd- og Sønderjylland.

Hun kommer fra en stilling som ledende redaktionschef i DR Nyheder. Her har hun deltaget i en række udviklings- og forandringsprocesser, senest de meget omtalte ændringer af TV Avisen.

- Mit hjerte banker for public service. Jeg tror på, at der i den enorme strøm af informationer og nyheder, som dagligt rammer os, er behov for nogen, der uafhængigt - og med ønsket om at formidle den bedst mulige version af sandheden - undersøger, forklarer og udreder, hvad der sker, og hvorfor det sker, siger 45-årige Betina Bendix.

Hun er født og opvokset i det sydvestlige Jylland og blev uddannet journalist i 1992. Tidligt i karrieren gik hun ledervejen og har stået i spidsen for en række redaktioner i DR, blandt andet som chef for Radioavisen. Det er med andre ord en særdeles erfaren leder, der nu vender hjem til det sydjyske.

- Jeg glæder mig til at komme tilbage til min gamle egn og til igen at beskæftige mig med regionalt indhold. Regionalt tv skal være båret af væsentlighed og relevans. Ambitionen er at gøre seerne klogere, at de får noget nyt at vide, og at de også gerne føler sig underholdt i selskab med TV SYD. Derudover skal TV SYD binde regionen sammen med tilbud både på skærmen og ude i virkeligheden, siger Betina Bendix.

- Regionale nyheder er selve kernen i public service og jeg håber at kunne være med til at styrke TV SYDs rolle som formidler af moderne public service i Syd- og Sønderjylland. Public service betyder for mig, at vi skal have kvalitets-tilbud til alle seere - også meget gerne de yngre seergrupper, som vi traditionelt ikke har godt nok fat i. Dem skal vi sandsynligvis nå på andre platforme end fladskærmen i stuen, og den opgave har vi pligt til at anstrenge os for at løse, siger Betina Bendix.

TV SYDs bestyrelsesformand Jacob Ejs er sikker på, at TV SYD får stærk og visionær direktør.

- Betina Bendix er den helt rigtige til opgaven. Hun kan med sin redaktionelle erfaring og sine ledelseskompetencer styrke TV SYD ganske væsentligt - til glæde for både medarbejderne og seerne. Hun vil sikre, at TV SYD tager det ryk fremad, som organisationen er klar til, siger Jacob Ejs.

Betina Bendix begynder i sit nye job i januar 2013. Hun afløser Hans Egon Lorenzen, der går på pension efter 24 år på den regionale TV 2-station.


Seneste nyt

fra Nordjylland