Drabssag mod nordjysk far begynder

Nordjysk far, der er tiltalt for at have dræbt sine døtre ved bilbrand, ventes at komme med forklaring i dag.

Landsretten i Potsdam nær Berlin indleder torsdag det første egentlige retsmøde mod en 40-årig nordjysk mand, hvis to døtre på ni og 10 år fra Øster Hurup i Nordjylland brændte ihjel i en bil på en skovvej nær Berlin i august.

Det første retsmøde i sidste uge blev meget kortvarigt, da en af de fem dommere i sagen var for syg til at gennemføre dagen.

I drabssagen er faren anklaget for at have bedøvet sine to døtre og brændt dem levende.

Efter det første afbrudte retsmøde den 21. februar, hvor anklageskriftet blev læst op, sagde den tiltalte, at han ville komme med sin version af sagen ved torsdagens retsmøde.

- Han er ansvarlig for sine døtres død, sagde forsvarer Thomas

Arndt, der talte længe med journalister efter retsmødet.

- Men spørgsmålet er, på hvilken måde han er ansvarlig, tilføjede han og sagde, at den tiltalte havde haft til hensigt at begå selvmord og tage de to piger med sig i døden.

Faren, der selv fik anden- og tredjegradsforbrændinger, kunne dog ikke gennemføre handlingen og steg ud af den brændende bil, hvor der var hældt benzin ud over det hele.

- Hans overlevelsesinstinkt fik overtaget, sagde forsvareren.

De to piger var ifølge det tyske politis undersøgelser bedøvet med sovepiller. Forsvareren har understreget, at "intet var planlagt i detaljer".

Men Thomas Arndt har endnu ikke taget stilling til, om der er tale om drab, og om hans klient kan straffes for det.

Retssagen har været længe under forberedelse. I alt 28 vidner er indkaldt, heraf en del fra Danmark. Ud over moren til pigerne, der ventes at afgive forklaring 22. marts, er den tiltaltes forældre, hans psykoterapeut, venner og andre pårørende indkaldt som vidner.

Hvis den 40-årige kendes skyldig, risikerer han livsvarigt fængsel.

Manden havde økonomiske problemer og lå i skilsmisse med børnenes mor. Udfaldet af en mentalundersøgelse og psykiateres vurderinger ventes at få en central plads i retssagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland