Drænrør til kystsikring dumper

Drænrør holder ikke på sandet, siger eksperter om omstridt forsøg med kystsikring. Opfinderen af metoden indberetter eksperterne for uredelighed.

To eksperter underkender en omstridt metode med at bruge drænrør til kystsikring i stedet for den traditionelle metode, hvor der pumpes sand på Vestkystens revler og strande ved den såkaldte sandfodring.

Hermed lider opfinderen, Poul Jakobsen, nederlag i en årelang strid med Kystdirektoratet om metoden, som han mener kan spare myndighederne for store beløb. Men han svarer igen ved at indklage de to eksperter, professorerne Jørgen Fredsøe og Hans Falk Burcharth, for Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed, siger han til Ritzau.

I en rapport til transportminister Carina Christensen (K) og Folketinget udtaler Jørgen Fredsøe og Hans Falk Burcharth i en fælles erklæring, at metoden ikke kan bruges til kystsikring.

Efter Poul Jakobsens mening kan brug af drænrør spare Kystdirektoratet for to tredjedele af de over 80 millioner kroner, som sandfodringen koster hvert år.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland