Drama på fjorden: Sejlbåd kollideret med togbro

Foto: Per Frank Paulsen

Foto: Per Frank Paulsen

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 3

En sejlbåd med seks personer om bord sejlede mandag aften ind i togbroen over Limfjorden - politi, beredskab og ambulance mødte talstærkt op.

Det har uden tvivl set mere dramatisk ud, end det reelt var, da en sejlbåd med seks personer om bord klokken 19.50 mandag aften sejlede ind i en bropille på togbroen over Limfjorden ved Aalborg.

I hvert fald mødte både Nordjyllands Beredskab i Aalborg, en ambulance, en politipatrulje, en dykker og tilmed en redningshelikopter op på kajen, forberedt på det værste.

- Det er standard for sådan en melding, at vi kommer så mange, fordi vi har fået en melding om en mulig drukneulykke, men ikke kan vide, præcis hvad det er, før vi står der. Men heldigvis var det ikke så stor en ulykke, siger Niels Eltzholtz, indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab.

Sejlbåden med de seks passagerer om bord havde mistet motorkraft og dermed også muligheden for at styre uden om broen. I mødet med bropillen led bådens mast et knæk, og de seks sejlere sad derfor fast på vandet, til redningen kom.

- Heldigvis var ikke sket noget med passagererne, og da det var en lille sejlbåd, var der heller ikke sket noget med broen. Så vi sejlede ud til dem, og en anden båd kom også til undsætning og fik dem slæbt ind til havnen, siger Niels Eltzholtz til TV2 Nord.

Hverken redningshelikopter eller dykker kom i aktion mandag aften. Så når motor og mast er udbedret er der ikke noget i vejen for, at bådens kaptajn og passagerer kan tage en tur mere - denne gang forhåbentlig uden om bropillerne.

Flere nyheder fra TV2 Nord