Dreng for retten for bestialsk drab

Tirsdag falder dommen over en 17-årig dreng, der i 2007 voldtog og dræbte den 85-årige Gerda Møller i hendes hjem i Aalborg. Drengen har tilstået på forhånd.

Tirsdag sættes der punktum for et af forrige års mest
bestialske drabssager, når Retten i Aalborg lader hammeren falde over en 17-årig dreng, der for tyve måneder siden voldtog og dræbte den 85-årige pensionist Gerda Møller i hendes hjem på Kastetvej i Aalborg.

Gerda Møller endte sine mange dage i en byge af kraftige slag, spark og knivstik, og den grønlandske dreng på forhånd tilstået, at det var ham, der i en alder af bare 15 år gennemførte det brutale overfald, mens han var tilknyttet en ungdomsinstitution i Nordjylland.

Siden drengen blev anholdt i september 2007 har eksperter fra Retslægerådet ad flere omgange undersøgt, om han er psykisk syg. Men rådet har fastslået, at den unge mand er egnet til
almindelig fængselsstraf.

Da drengen er under 18 år kan han maksimalt idømmes otte års fængsel, og det er præcis, hvad anklager Lone Lyngsøe på forhånd har annonceret, at hun vil kræve.

Drengen formåede efterfølgende at holde sin frygtelige
hemmelighed for sig selv, og der skulle et bemærkelsesværdigt stykke efterforskningsarbejde til før, at han til sidst brød sammen og tilstod.

Det var et aftryk af en skosål på Gerda Møllers gulv, der
ledte politiet på sporet af drengen. Efterforskerne fandt ud af, at aftrykket stammede fra en sko, som var solgt i omkring 1000 eksemplarer på landsplan. Og ved at gennemgå dankortboner på dem, der havde købt skotypen i den lokale Bilka, fandt politiet
til sidst frem til drengen, som på det tidspunkt var rejst
tilbage til Grønland.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland