"Drittbra": Nordjyske biblioteker hopper med på SKAM-bølgen

SKAM-feberen har også ramt Nordjylland, så nu inviterer bibliotekerne alle fans af den norske tv-serie indenfor til en række SKAM-arrangementer.

Du ved det helt sikkert godt - fjerde og sidste sæson af SKAM toner frem på dansk tv den 16. april, og du har ventet ualmindeligt længe på at hænge ud med Sana, Vilde, Noora og alle de andre igen.

Men én ting er at hænge ud med nogle personer, der kun eksisterer på skærmen. Noget helt andet ville måske være at mødes med andre ligesindede, der ligesom dig er vilde med SKAM-universet.

Og det kan du nu gøre på biblioteket - af alle steder. Bibliotekerne i Brønderslev, Frederikshavn og Aalborg inviterer indenfor til SKAM-events. Det sker den 18. april i Frederikshavn og den 19. april i Brønderslev, inden den helt store finale på Aalborg Hovedbibliotek den 20. april.

- Det har fra starten været klart for os, at den norske tv-serie SKAM kan noget helt specielt, siger Ida Jensen, der er medarrangør på den aalborgensiske del af touren.

- Den rammer ikke kun unge, men sætter sig på tværs af generationer og nationer; og er drittbra til at vikle sig om de følelser og livsvilkår, som vi allesammen slås med - for eksempel ensomhed, venskaber og svigt, uddyber Ida Jensen.

Ved eventsene kan man møde ledende eksperter fra det danske fan-community ‘Kosegruppa DK’, som vil trække de lange linjer gennem alle SKAM-sæsoner og frem til nu.

Er man ikke lige til de indlagt publikums- og paneldebatter, kan man også komme på Oslo-safari, spise norske tapas (aka. fiskekaker), sms-battle eller tage et crash-kursus i norsk slang.

Arrangementet den 20. april på Aalborg Hovedbibliotek foregår fra klokken 16.30 til 19.30. Det er gratis at deltage, og man behøver hverken tilmelde sig eller være den helt store SKAM-fan - der er plads til alle, lover arrangørerne.


Seneste nyt

fra Nordjylland