Drømmeopskrift på drømmekage

Drømmekagen fra Brovst kommer ind på en suveræn 1. plads i denne uges helt uofficielle High Five top fem-liste over de bedste nordjyske kager. Og du kan få opskriften lige her!

I videoen her over guider Ole Mikkelsen, bagermester fra Halvrimmen, dig til den helt perfekte drømmekage. Og opskriften får du lige her:

 

Kagebunden:

6 æg

600g sukker

4dl sødmælk

100g margarine

550g hvedemel

30g bagepulver

 

Kokosmasse:

250g margarine

225g kokosmel

450g brun farin

50g glukosesirup

2dl sødmælk

20g vaniljesukker

 

Æggemasse og sukker piskes luftigt, og blandes efterfølgende med mel og bagepulver samt mælk og smør, der er smeltet sammen. Det hele røres til en luftig, hvid konsistens. Kagedejen bages i en bradepande ved 180 grader i 25 minutter.

Imens smeltes ingredienserne til kokosmassen sammen i en gryde, og varmes op til kogepunktet. Når kagen er færdigbagt, hældes kokosmassen ud over, og kagen bages i yderligere 5 minutter ved 240 grader.

Velbekomme!

 


Seneste nyt

fra Nordjylland