Drømmekagen fra Brovst kommer ind på en suveræn 1. plads i denne uges helt uofficielle High Five top fem-liste over de bedste nordjyske kager. Og du kan få opskriften lige her!
I videoen her over guider Ole Mikkelsen, bagermester fra Halvrimmen, dig til den helt perfekte drømmekage. Og opskriften får du lige her:
Kagebunden:
6 æg
600g sukker
4dl sødmælk
100g margarine
550g hvedemel
30g bagepulver
Kokosmasse:
250g margarine
225g kokosmel
450g brun farin
50g glukosesirup
2dl sødmælk
20g vaniljesukker
Æggemasse og sukker piskes luftigt, og blandes efterfølgende med mel og bagepulver samt mælk og smør, der er smeltet sammen. Det hele røres til en luftig, hvid konsistens. Kagedejen bages i en bradepande ved 180 grader i 25 minutter.
Imens smeltes ingredienserne til kokosmassen sammen i en gryde, og varmes op til kogepunktet. Når kagen er færdigbagt, hældes kokosmassen ud over, og kagen bages i yderligere 5 minutter ved 240 grader.
Velbekomme!