Drømmestart blev til skuffelse: Tusinder samlet til VM på Gammeltorv

Mange var mødt op på Gammeltorv for at heppe Danmark til en sejr mod Australien, men de måtte nøjes med uafgjort.

Der var fuldt hus og tårnhøje forventninger på Gammeltorv i Aalborg torsdag eftermiddag. En stor menneskemængde var stimlet sammen foran den 620 tommer store storskærm for at se Danmarks kamp mod Australien.

Og armene på de mange fremmødte  kom også hurtigt i vejret. Efter bare syv minutter bragte Christian Eriksen nemlig Danmark foran 1-0 i den anden puljekamp mod Australien, så jubel og fadøl steg op mod himlen.

Desværre udlignede Australien på et straffespark kort før pausen, og så var det så som så med den gode stemning. Stillingen holdt kampen ud, og det betyder, at Danmark nu har fire point efter to kampe.

Tiltrækker mange nationaliteter

Storskærmen på Gammeltorv er sat op af Aalborg City og viser samtlige VM-kampe. Ifølge Flemming Thingbak, der er direktør i Aalborg City, er der ikke overraskende proppet med mennesker, når Danmarks kampe vises. Men også mange andre nationaliteter finder vej til Gammeltorv til de øvrige kampe.

For et par dage siden blev pladsen indtaget af en flok colombianere, som var mødt op med flag og godt humør, og som lidenskabeligt sang med på deres nationalmelodi.

- Det er bare en ekstra dimension på den fanzone, vi har lavet i hjertet af Aalborg, siger Flemming Thingbak.

Danmarks næste kamp er på tirsdag den 26. juni, hvor den sidste modstander i puljespillet er Frankrig.