Drone skaber turist-attraktion

Ved hjælp af en drone bliver det snart muligt at opleve halvøen Louns fra 100 meters højde ved blot at kigge i en kikkert.

En ny turistattraktion går snart i luften i Vesthimmerland.

- Hvis du forestiller dig, at du sidder i en 3D-biograf og er en del af filmens handling, er det faktisk den samme oplevelse, du får her, siger udviklingskonsulent Carsten Christensen fra Vesthimmerlands Kommune.

Den unikke oplevelse bliver skabt ved hjælp af en drone. Dronen er udstyret med kameraer, og skal fra luften tage nærbilleder af en række steder på halvøen Louns ved Hvalpsund.

Billederne fra dronen bliver lagret i to interaktive kikkerter, som bliver opstillet ved Herregården Hessel og ved Hvalpsund-færgen. På den måde kan lokale og turister i fremtiden opleve området fra luften i tredimentionelle billeder.

- Vi laver optagelserne sådan, at når man kigger i kikkerten, så bliver man løftet op i 100 meters højde. På den måde kan man opleve det smukke landskab og vælge nogle steder ud i nærområdet, som man kan flyve hen til og studere nærmere, siger dronepilot Jan Thøgersen fra firmaet Redia A/S, som udfører projektet.

Borgerne fra seks landsbyer på Louns er selv kommet med ideer til, hvad der skal tages billeder af.

- Tanken er, at vi skal have gjort de seks landsbyer lidt mere kendte ved at få lavet nogle oplevelsesmuligheder for lokalbefolkningen og for turisterne, siger Carsten Christensen.

Projektet er det første af sin art i Danmark og det er målrettet en bred skare.

- Først og fremmest er det jo for borgerne i de seks landsbyer på Louns, men det er jo også for alle borgere i kommunen og regionen, og selvfølgelig for alle turisterne, der kommer fra Danmark og Europa, siger Carsten Christensen.

De to kikkerter er formentlig klar til at blive sat op i løbet af august.


Seneste nyt

fra Nordjylland