Dronningens sommertogt går til Mariagerfjord

Kongeskibet Dannebrog har overvintret i Frederikshavn, og nu begynder forberedelserne til sommertogtet, der blandt andet går til Mariagerfjord. Foto: TV2/Nord

Til juni får Mariagerfjord Kommune royalt besøg, når Kongeskibet Dannebrog lægger vejen forbi.

Tirsdag klokken 1 hejses der kommando på Kongeskibet Dannebrog, som dermed begynder den sejlende forskole. Kongeskibet har overvintret i Frederikshavn, og forskolen, som skal gøre værnepligtige såvel som stambesætningen klar til sommerens togter, varer frem til 3. maj, hvor Hendes Majestæt Dronningen officielt stiger om i Københavns Havn.

Inden den sejlende forskole har den værnepligtige besætning gennemført flere måneders intensiv uddannelse og træning ved Søværnets Skole, Center for Sergent og Maritim uddannelse i Frederikshavn, blandt andet under ledelse af officerer og befalingsmænd fra skibets faste besætning.

Under forskolen vil Kongeskibet Dannebrog blandt andet gennemføre rekognosceringer fra søsiden i nogle af de danske havne og i de områder, hvor Hendes Majestæt Dronningen kommer på besøg under sommerens togter.

Hendes Majestæt Dronningen gennemfører i 2017 to sommertogter i Danmark, og her lægges vejen blandt andet forbi Mariagerfjord Kommune. Det sker 15.-16. juni som en del af det første sommertogt, der også omfatter et besøg i Kalundborg Kommune 13.-14. juni.

Under sit andet sommertogt 30. august og 1. september, besøger dronningen Bornholm.

Flere nyheder fra TV2 Nord