Dronninglund er blevet ekstremt hurtig

Bredbånd Nord har udrullet højhastighedsinternet i Dronninglund.

Hvordan vil vi opføre os på motorvejen, hvis hastighedsbegrænsningen forsvinder? Og hvis vores biler vel at mærke kan følge med de andre. Det hypotetiske spørgsmål kan være ekstremt farligt at undersøge, men overfør scenariet til internettermer og så har du pludselig Dronninglund anno 2014.

I den mellemstore by i Vendsyssel har 500 husstande nemlig fået så hurtigt bredbånd, at deres computere knapt vil kunne følge med. Det er Bredbånd Nord, der i et forsøg som eksemplificeret med motorvejen har tidoblet internethastigheden hos deres kunder i Dronninglund, så den højeste hastighed, der bliver leveret i byen er 1 Gb/1000 Mb pr sekund i både download og upload. Det er cirka 30 gange hurtigere end en gennemsnitlig dansk internetforbindelse. Og hastigheden er forudsagt at fordobles hvert andet år fremad.

- Fremtiden er i dag flyttet ind i Dronninglund. Når du ingen begrænsning har på din internetforbindelse, bliver en række nye services og muligheder pludselig relevante. Det kan eksempelvis være LIVE kameraovervågning af hele dit hjem i HD-kvalitet, det kan være parallel videostreaming på 2-3 børneværelser samtidig og meget, meget andet. Kun fantasien sætter grænser, og vi har tænkt os at teste grænserne i løbet af de kommende måneder i Dronninglund, pointerer Christian Ingerslev Sørensen, der er marketingsdirektør i Bredbånd Nord.

Internetleverandøren udvælger i Dronninglund også fire testfamilier, som de vil følge tæt. Resultaterne fra de undersøgelser opsamles ved årets udgang. Men et kæmpeprojekt ad gangen er ikke nok for Bredbånd Nord.

- Vi har en række projekter i støbeskeen af tilsvarende karakter, og vi arbejder også med etablering af trådløse hotspots over større geografiske områder. Eksempelvis blev Fårup Sommerland i sommeren 2013 dækket af lynhurtigt gratis wifi, og mere er på vej. Lynhurtigt internet, der i mange tilfælde bliver gratis for brugerne, er jo godt på vej til at blive et konkurrenceparameter. Ikke bare inden for kommercielle rammer, men også i byområder, slutter han.


Seneste nyt

fra Nordjylland