Live fra Landsbyen: Dronninglund fejrer fornyelse af ny bymidte med Danmarks længste landgangsbrød

Borgerne i Dronninglund fejrer i aften indvielsen af den nye og forskønnede bymidte i byen. I forbindelse med indvielsen er byens borgere inviteret til at spise Danmarks længste landgangsbrød.

For 4 år siden startede man i Dronninglund projektet Genform Dronninglund. I aften kulminerer det hele når, borgerne i Dronninglund indvier en helt ny bymidte, som er blev forskønnet og ikke mindst fornyet.

Brønderslev kommune har i forbindelse med det flotte projekt arbejdet tæt sammen med Dronninglund Handel. Et projekt, hvor projektleder ved Brønderslev kommune Kristian Helver har været tovholder på. 

Borgmester i Brønderslev kommune, Michael Klitgaard, er begejstret for resultatet af projektet. Han fremhæver, at projektet er opbygget i respekt for byens kulturarv med fokus på de historiske bygninger, der omkranser den nye bymidte på Hovedgaden i Dronninglund. 

 
 
Foto: Ivan Hansen

- Det er bygninger, som vidner om en pionerånd med store visioner for byen, der opstod på en bar mark med sit første hus, Apoteket i 1880, siger Michael Klitgaard.

Og netop Apoteket spiller en stor rolle i det nye projekt. Her er der nemlig opført en helt ny legeplads til byens børn.

90 meter langt landgangsbrød til byens borgere

Dronninglund har hele dagen igennem fejret den nye bymidte med et kaffebord og nybagt vinderkage fra en lokal kagedyst kaldet "slotsgadekagen". 

Og her til aften er alle byens borgere inviteret til at spise Danmarks længste landgangsbrød på 90 meter, som er skænket af den lokale Meny og SuperBrugsen. 

Det var borgmester Michael Klitgaard, der i samarbejde med Aalborg Kanonlaug, officielt "skød" den nye bymidte velkommen, hvorefter der indtil klokken 22.00 er musikalsk underholdning indtil arrangementet afsluttes med festfyrværkeri. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland