Drop al togdrift nord for fjorden

Brug i stedet pengene på en bedre, mere miljørigtig og driftssikker busbetjening, lyder det fra trafikforsker.

Den såkaldte Infrastrukturkommission offentliggjorde idag de foreløbige konklusioner, af arbejdet med at strukturere planlægningen af fremtidens trafik.
En af hovedkonklusionerne er, at der skal sættes massivt ind mod trafikproblemerne i hovedstadsområdet og omkring Århus.
- Det er helt galt. Nordjylland forbigås nærmest totalt, og vi vil have en del af kagen, lyder det fra Socialdemokraternes medlem af trafikudvalget Rasmus Prehn.
Socialdemokraterne vil i stedet bruge en del af midlerne til at forbedre det nordjyske skinnenet og udvide den eksisterende nærbane ved Aalborg.
- Nærbanen har været en stor succes, og kunne vi udvide den så den gik fra Hobro til Hjørring, og gerne via Aalborg Lufthavn vil det hjælpe gevaldigt på infrastrukturen, siger Rasmus Prehn.
Men den er helt gal mener en af Danmarks førende trafikforskere.
- Ser man rent trafikøkonomisk på det var det bedre helt at afskaffe togtrafik nord for Aalborg. Det ville frigøre store millionbeløb, der kunne udnyttes meget bedre til gode, sikre og miljøvenlige busforbindelser nord for fjorden, siger Harry Lahrmann fra AAU.


Seneste nyt

fra Nordjylland