Drop ferieopdateringen inden ferien

En Facebookopdatering om, at du tager på juleferie, kan være en invitation til indbrudstyve advarer forsikringsfirma.

Selv om det kan være fristende at fortælle familie og venner om sin juleferie på Facebook, så er det en god idé at lade være. Du kan nemlig risikere at en indbrudstyv kigger med, advarer Alka forsikring.

- Rigtigt mange af os glæder os til at tage på julebesøg hos familie og venner, men man bør ikke annoncere det på Facebook, så alle og enhver kan se med. Indbrudstyvene bruger alle de metoder, de har til rådighed for at finde ud af, om vi er hjemme, så de har arbejdsro. Det gælder også internettet, der ofte er en direkte kilde til den slags informationer, siger kommunikationschef ved Alka, Lise Agerley.

Netop i juleferien har indbrudstyvene kronede dage, hvor mange familier er væk fra deres hjem i flere dage i træk. Og ud over at holde dine feriefortællinger væk fra Facebook, så er der flere andre ting, du kan gøre, så tyven går udenom dit hjem.

- Når nu du ved, at du skal ud og rejse, så sørg for at dine naboer tømmer postkassen og måske rydder sne i indkørslen, så det ser ud som om, at du er hjemme. Det kan også betale sig at anskaffe sig en alarm, der kan skræmme tyvene væk samt et tænd- og slukur, der får dit hjem til at se beboet ud, siger Lise Agerley.

Ifølge Alkas egne statistikker, så stiger antallet af indbrud i gennemsnit med 65 procent i december.


Seneste nyt

fra Nordjylland