DSB forberedt på ny fodboldhærværk

 DSB forberedt på ny fodboldhærværk

DSB sender ekstra personale på det tog, som forventes at skulle bringe Brøndby-tilhængere tilbage til Sjælland efter aftenens kamp mod AaB.

Toget afgår klokken 23.10 fra Aalborg Station, og DSB-personalet er blevet instrueret i, hvad de skal gøre, hvis der opstår uroligheder og hærværk undervejs ligesom det skete i Pinsen, hvor et DSB-tog blev raseret af Brøndby-fan efter en kamp i Århus.

- Vi sender ekstra personale med toget, og de har fået besked på først og fremmest at beskytte andre kunder. Derefter skal de tage vare på sig selv og endelig underrette en døgnbemandet driftledelse i København, hvis der er optræk til hærværk, siger kvalitetschef hos DSB, Georg Bentzen, til Nyhedsbureauet Newspaq.

Rigspolitiet betegner kampen som en højrisikokamp. Alligevel har politiet i Nordjylland endnu ikke besluttet, om politifolk skal følge Brøndby-fans med toget til Sjælland. Den beslutning bliver først taget umiddelbart før kampen.

- Vi kan kun opfordre politiet til at sende politifolk med toget. Eventuelt kunne der være politifolk, der stod på toget på Sjælland, siger Georg Bentzen.

Han vurderer, at prisen for sidste uges hærværk løber op i lidt over en miollion kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland