DSB genovervejer tog til Nordjylland

DSB's direktør vil kigge på, om det er muligt at undgå, at togpassagerer til Nordjylland skal skifte i Aarhus.

Passagererne slipper muligvis for at skulle skifte tog i Aarhus, når de kører med almindelige IC3-tog til og fra Nordjylland. Efter pres fra passagerer og politikere lover DSB's adm. direktør Christian Roslev, at han vil kigge på beslutningen om at udskifte IC3-tog mellem Aarhus og Nordjylland med ældre MR-tog igen. En ændring som skyldes mangel på tog og togvogne.

-Jeg vil gerne love nordjyderne, at vi vender hver en sten, og at vi bringer alle muligheder i spil og kigger på andre løsninger, der både kan tilgodese DSB's materielproblem og ikke mindst vores nordjyske kunders behov for togtransport, siger han.

De op mod 550.000 årlige passagerer på strækningen er kommet i klemme i den kommende køreplan, fordi IC4-togene ikke er i drift, og fordi togselskabet samtidig har oplevet en stigning i antallet af passagerer.

- Stigningen i antallet af kunder på blandt andet hovedstrækningen mellem København og Aarhus betyder desværre, at vi ikke har IC3-materiel til at dække alle afgange mellem Aarhus og Aalborg, siger han.

- Men jeg vil gerne understrege, at den nye køreplan er lavet, så den tilgodeser så mange som overhovedet muligt. Vi betjener så mange kunder som muligt med det materiel, vi nu engang har til rådighed, siger Christian Roslev.

Lyntogskunderne mellem København og Aalborg vil ifølge DSB ikke mærke det store til ændringerne af køreplanen, da ændringerne kun gælder de IC3-tog, som standser ved alle stationer.

Mens både trafikordførerne fra Socialdemokraterne og de Konservative raser mod beslutningen, er trafikminister Hans Christian Schmidt mere fåmælt.

- Det viser med alt tydelighed, at der er problemer med IC4-togene, siger han.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland