DSB: Vi skal have flere tog på skinnerne

DSB satser på at få flere tog på skinnerne for at komme ud af den krise, som sandsynligvis vil betyde fyringer.

Der skal flere tog på skinnerne, selvom DSB står i en større økonomisk krise end selskabets administrerende direktør, Christian Roslev, havde forestillet sig. Sådan lyder det fra direktøren på et pressemøde på Københavns Hovedbanegård onsdag.

- Kunderne er omdrejningspunktet. Vi lever af kunderne. Vi skal ikke køre mindre tog, vi skal tværtimod køre mere tog, siger han.

- Det er den ambition, vi har, og vi skal gøre os fortjent til at være den jernbanevirksomhed, der skal løfte den politiske ambition, der er om at fordoble togtrafikken frem mod 2030, siger DSB-direktøren.

Han understreger, at selskabet skal have en holdbar økonomi - og at det ikke er tilfældet i dag.

- Jeg vidste godt, at der var store økonomiske udfordringer, men ja, det er værre, end jeg havde regnet med, siger Christian Roslev, der tiltrådte i stillingen 1. august.

- Jeg kan ikke afvise, at der kommer afskedigelser. Til gengæld kan jeg garantere, at vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at det her ikke kommer til at betyde, at vi skal køre mindre tog, siger Christian Roslev.

Han afviser udmeldinger fra Jernbaneforbundet om, at togdriften risikerer at blive halveret som følge af krisen.

- Vi har en køreplan for 2012, hvor der bliver kørt en anelse mere tog. Det er udgangspunktet. Vi har også en kontrakt med staten, og det er hele fundamentet for det her, siger han.

Direktøren glæder sig også over, at kunderne ifølge DSB er glade for jernbaneselskabet trods krisen.

- Vi har en rettidighed og pålidelighed som - i forhold til de senere år - ligger rigtig godt. Vi har passagerfremgang, passagerer der er tilfredse og en drift, der er rigtig god for tiden, siger Christian Roslev.

Jernbaneforbundet har været ude og tale om op mod 1000 fyringer. Det tal har Christian Roslev "ingen kommentarer" til.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland