Dukke i stedet for ekstra ambulance

En førstehjælpsdukke ved navn "Mini Anne" skal sammen med flere førstehjælpskurser kompensere for de manglende ambulancer i Vesthimmerlands Kommune. Sådan lyder et forslag fra regionsrådsformand Ulla Astman (S) til byrådspolitikerne - et forslag som bestemt ikke falder i god jord.

Alt for lange responstider på ambulancer i Vesthimmerlands Kommune fik tidligere på året byrådet til at henvende sig til regionsrådsformand Ulla Astman (S). Nu har hun så sendt et svar tilbage til Vesthimmerlands Kommunes politikere, hvor hun opfordrer dem til at gøre brug af flere førstehjælpsdukker, der går under navnet "Mini Anne".

Dukkerne kan bruges til førstehjælpsundervisning på de kommunale skoler. Men det forslag har fået sindene i kog i Vesthimmerlands Kommune, hvor politikerne ikke vil spises af med førstehjælpskurser i stedet for flere ambulancer:  

- Det svar er fuldstændigt uacceptabelt og uanstændigt, siger byrådsmedlem Doris Lauritzen (S).

Også hos de Konservative raser man over forslaget:

- Man tænker jo, at enten er det et uforskammet svar, eller også har hun ikke tænkt sig om, siger byrådsmedlem Kurt Friis Jørgensen (V).

Region Nordjylland har ansvaret for ambulancetiderne og har i samarbejde med Falck besluttet, at ambulancerne i gennemsnit over et kvartal højest må være 9 minutter og 12 sekunder undervejs til en patient.

Men i Vesthimmerland Kommune venter patienterne i gennemsnit i over 12 minutter. Værst ser det ud i Gedsted, hvor ventetiden er knap 18 minutter i gennemsnit. Og flere førstehjælpskurser er ikke løsningen, mener politikerne i Vesthimmerland: 

- Det er fint med førstehjælpskurser, men det er jo intet værd, hvis det tager en halv time, før ambulancen kommer, og man kommer på sygehuset. Man kan ikke klare det hele med førstehjælpskurser, så vi skal have flere ambulancer nu, siger Doris Lauritzen.  

Regionsrådsformand, Ulla Astman (S) forstår ikke vreden:  
 
-  Jeg blander mig ikke i driften af den kommunale hjemmepleje eller skolerne, og ligeså lidt synes jeg, at kommunerne skal blande sig i de regionale opgaver. Det med førstehjælpsdukken var ment som en serviceoplysning, og det kan man bruge eller lade være, siger hun.

Borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen (K), vil nu forsøge at få et møde med Ulla Astman omkring problematikken. Hos Falck overvejer man nu at indføre en ekstra ambulance i Aars, Løgstør og Farsø-området fra 1. oktober.


Seneste nyt

fra Nordjylland